Після перших користувань, у перехідні періоди час від часу з'являється запах. Це вже не запах фарби, а запах спаленої сажі, бруду та смоли. Надмірне утворення дьогтю спричинюють: низький рівень тяги димоходу, низька температура горіння (велика кількість деревини по відношенню до кількості поданого повітря – печі «задихаються»), надмірна вологість деревини, забитий теплообмінник, поганий зв'язок з опалювальною системою або можливі помилки під час обслуговування (нагрівання на холодних вихлопних шляхах з великою кількістю палива). Надмірна конденсація з дьогтем створює креозот, який після запалювання має неприємний, різкий хімічний запах.
Ми рекомендуємо перевірити наведені вище параметри, а потім ретельно очистити камеру згоряння, теплообмінник та вихлопні шляхи. Поступово розпалити та топити невеликими дровами (мають вищі температуру горіння й теплотворну здатність), поки не згорять залишки дьогтю. Згодом повільно розтоплювати з меншою кількістю деревини, щоб спочатку прогрілися шляхи димоходу та щоб уникнути надмірного утворення дьогтю.